Szerkezetek
Szerző: BVK-PRO
Hozzáadás dátuma: 01.12.2023

NESTLÉ PURINA – A TAKARMÁNYGYÁRTÓ ÜZEM BŐVÍTÉSE

blog image

A BVK-PRO, s.r.o. jelenleg véglegesíti a takarmánygyártó üzem bővítésének gyártási dokumentációját. Az épület a Nestlé telephelyén, a magyarországi Bük község közelében található.

A bővítés T4 és T5 fázisokra oszlik, amelyek összterülete 38 500m2. A T4 fázis 10 bővítési egységből áll, amelyhez a T5 fázisban további 3 bővítési egységet adnak hozzá.

A kibővített terület termelésből, raktárakból, hűtőházakból, magasraktárból, csomagolóüzemből, hulladékgazdálkodásból és adminisztratív részből áll majd.

Az oszlopok 6 m-es alaprácsban helyezkednek el, és csavaros kötésekkel rögzítik őket az alapozási lábazatokhoz.

A gyártó- és csomagolótérben a tető tartószerkezetét 42 m fesztávolságú acél gerendák alkotják, amelyek előre gyártott oszlopokra vannak helyezve.

A raktárak és a többi épület tetőszerkezetének tartószerkezete előregyártott vasbetonszerkezetekből áll. Az előfeszített gerenda legnagyobb fesztávolsága 33 m a magas raktárépületben.

A 12 m fesztávolságú mennyezetek tervezésekor a gerendákra helyezett, előrefeszített üreges paneleket használnak, a 6 m fesztávolságú mennyezeteket pedig filigrán mennyezetként tervezik.

Az egyes bővítési egységeket előre gyártott tűzfalak választják el egymástól, amelyek folyosókat alkotnak. A tetőszerkezetről felfüggesztett acélcsőhidak ezeken a tereken keresztül vezetnek.

Ing. Ľuboš Kelčík

a társaság ügyvezető igazgatója

Cikk megosztása:
FB IN

Hírek a világunkból

Mindig tájékozódjon a legújabb trendekről és tippekről a statika és az építőipar területén.
Minden cikk

Iratkozz fel
hírlevelünket

És tájékozódjon a világunk híreiről
Digitális ügynökség által létrehozott Wink & Nod
www.bvk-pro.com © 2023