Szerkezetek
Szerző: BVK-PRO
Hozzáadás dátuma: 01.12.2023

ÖT DROG

blog image

Mint bizonyára észrevették, munkánk nagyon sokrétű, és számos kihívással kell szembenéznünk. Ezúttal a szeneci Dolphin Hotel számára készültek gyaloghidak.

A feladatunk egy olyan szerkezet megtervezése volt, amely részben önhordó. A probléma az volt, hogy a gyaloghidaknak a meglévő épületek összekötésére kellett volna szolgálniuk, amelyeket eredetileg nem ilyen nagy terhelésre terveztek. Végül, de nem utolsósorban a tervezés esztétikai követelményeire is figyelnünk kellett.

Sikerült megoldani a problémát egyengető kötelek alkalmazásával, amelyek megkönnyítik a gyaloghidat, és így csökkentik a meglévő épületek szerkezetére ható terhelés nagyságát. A gyaloghidak azonban mindkét végén épületekhez kapcsolódnak.

Az így kialakított szerkezet egy acélszerkezetű, a gyaloghíd vízszintes része fölé nyúló pillérekkel alátámasztott, rácsos acélszerkezet. A szerkezet stabilitását és tömörségét a fent említett egyengető kötelek teszik teljessé.

Amint láthatja, a megfelelően működő dizájnnak nem kell mindig hétköznapinak lennie. Ne féljen kísérletezni és megvalósítani a legmerészebb ötleteit is. Végül is így születnek a legcsodálatosabb épületek, és ez teszi gyönyörűvé a mi területünket. Forduljon hozzánk bátran az ötleteivel, és dolgozzunk együtt, hogy ismét valami lenyűgözőt alkossunk.

Cikk megosztása:
FB IN

Hírek a világunkból

Mindig tájékozódjon a legújabb trendekről és tippekről a statika és az építőipar területén.
Minden cikk

Iratkozz fel
hírlevelünket

És tájékozódjon a világunk híreiről
Digitális ügynökség által létrehozott Wink & Nod
www.bvk-pro.com © 2023