Szerkezetek
Szerző: BVK-PRO
Hozzáadás dátuma: 01.12.2023

ÜZLETI KÖZPONT KOMÁRNO

blog image

A Korzo Komárno bevásárlóközpont hamarosan megkezdi működését.

Az építmény maximális alaprajzi méretei 148,0 m x 38,0 m. Az épület kereskedelmi területeknek ad helyet. A beruházási terv kisebb objektumokat is tartalmaz, mint például egy gyorsétterem és egy acél reklámoszlop.

Az alapszerkezeteket mélyre tervezték. A tartószerkezetek alá 880 mm és 1180 mm átmérőjű cölöpöket terveztek. A cölöpök hossza a terheléstől és az aljzattól függően eltérő. A vázoszlopokat monolitikus fejeken keresztül illesztik a cölöpökbe.

A csarnok teherhordó szerkezetét kétfülkés vasbeton előregyártott vázszerkezetként tervezték. Az alap tengelyrács 18,00 m x 15,00 m. Az oszlopok alapvető tengelytávolsága a szélső tengelyekben 6,00 m, a nyeregfalakban 5,00 m.

Az oszlopokat a terheléstől függően többféle keresztmetszetre osztják.

A tető fő teherhordó eleme az előfeszített I-profilú fagerendák, amelyekre az előfeszített T-profilú fagerendák kerülnek. A T153-as trapézlemezeket a tartógerendákra helyezik. A tető tartószerkezetét előregyártott vasbetonból készült peremgerendák egészítik ki, amelyek a csarnok kerületén helyezkednek el. A kerületi gerendák téglalap keresztmetszetűek.

A tető szigetelt része rácsos tartógerendákkal van megoldva, amelyekhez a vékonyfalú profilokból készült acélgerendákat közösen rögzítik. A napellenzők tartószerkezete acélból készül. A főkeretek előregyártott oszlopokra vannak felfüggesztve. A vékonyfalú profilokból készült acélgerendákat csuklósan rögzítik a keretekhez. A napellenzők tartórendszere merevítő elemekkel egészül ki.

A projekt során a teherhordó szerkezetek minden részét feldolgozták az alapozástól kezdve az előregyártott vázon át az acélszerkezetekig. A BVK-PRO, s.r.o. a projektben együttműködött a projekt szerzőjével, Ing. arch. Ladislav Vikartovskýval és az FKF design, spol. s r.o. csapatával.

 

Cikk megosztása:
FB IN

Hírek a világunkból

Mindig tájékozódjon a legújabb trendekről és tippekről a statika és az építőipar területén.
Minden cikk

Iratkozz fel
hírlevelünket

És tájékozódjon a világunk híreiről
Digitális ügynökség által létrehozott Wink & Nod
www.bvk-pro.com © 2023